Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the lepopup domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/touchtur/public_html/wp-includes/functions.php on line 6114

Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the ipt_fsqm domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/touchtur/public_html/wp-includes/functions.php on line 6114

Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the woocommerce domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/touchtur/public_html/wp-includes/functions.php on line 6114

Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the rank-math-pro domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/touchtur/public_html/wp-includes/functions.php on line 6114

Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the my-listing domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (این پیام در نگارش 6.7.0 افزوده شده است.) in /home/touchtur/public_html/wp-includes/functions.php on line 6114
تحصیل در ترکیه - نیازمندی های رایگان ترکیه وان تاچ ترکی

تحصیل در ترکیه

تحصیل در ترکیه و کاملترین راهنمای و شرایط تحصیل در ترکیه از مقطع پیش دبستان تا ورود به دانشگاه را برای شما تهیه نمودیم  پس برای کسب اطلاعات جامع در خصوص تحصیل در ترکیه با ما همراه باشید. 

در صورت نیاز به کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره می توانید از طریق صفحه تماس با ما و یا از طریق واتس آپ با ما در ارتباط باشید.

نظام آموزشی ترکیه

نظام آموزشی کشور ترکیه شامل آموزش رسمی به معنای سیستم مدرسه ای و آموزش عالی می گردد که شامل دوره های زیر می باشد :

دوره های آموزشی اختیاری که در مهدکودک و محیط های مشابه برای کودکان در رده سنی زیر 6 سال ارائه می گردد. این دوره جهت آماده سازی کودک برای ورود به مدرسه و آغاز آموزش می باشد. شرکت در این دوره اجباری نیست ولی از طرف نهادهای دولتی توصیه می شود.

دوره آموزشی اجباری برای تمام کودکان که دوره ای است 4 ساله برای رده سنی بین 6 الی 10 سال ارائه می گردد.

 

آموزش ابتدایی پایه اول – دوم – سوم – چهارم

زبان ترکی استانبولی

Türkçe

ریاضیات

Matematik

علوم زندگی

Hayat Bilgisi

علوم فنی

Fen Bilgisi

علوم اجتماعی

Sosyal Bilimler

زبان خارجه

Yabancı Dil

علوم دینی و اخلاق

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi

علوم بصری

Görsel Sanatlar

موسیقی

Müzik

فعالیت های بدنی و بازی

Oyun ve Fiziki Etkinlikler

امنیت ترافیکی

Trafik Güvenliği

دموکراسی و حقوق انسان

İnsan Hakları, Yurttaşlık ve Demokrasi

فعالیت آزاد

Serbest Etkinlikler

در دوره آموزش راهنمایی برای آماده سازی دانش آموزان به عنوان فرد مستقل به دانش آموزان حق انتخاب داده می شود و دانش آموز علاوه بر دروس اجباری می تواند دروس اختیاری انتخاب کند که در شکل گیری شغل و هویت فردی نقش بسزایی خواهد داشت.

دروس اجباری مقطع راهنمایی

زبان ترکی استانبولی

Türkçe

ریاضیات

Matematik

علوم فنی

Fen Bilgisi

علوم اجتماعی

Sosyal Bilimler

تاریخ انقلاب ترکیه و آتاتورک شناسی

T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük

زبان خارجه

Yabancı Dil

علوم دینی و اخلاق

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi

علوم بصری

Görsel Sanatlar

موسیقی

Müzik

آمادگی جسمانی و ورزش

Beden Eğitimi ve Spor

تکنولوژی و طراحی

Teknoloji ve Tasarım

فناوری اطلاعات و برنامه نویسی

Bilişim Teknolojileri ve Yazılım

راهنمایی و برنامه ریزی شغلی

Rehberlik ve Kariyer Planlama

دروس اختیاری

Seçmeli Dersler

 

دروس اختیاری مقطع راهنمایی

قرآن

Kuran-ı Kerim

علوم ورزشی

Spor ve Fiziki Etkinlikler

زندگی حضرت محمد

Hz. Muhammed’in Hayatı

بازیگری

Drama

اصول دین

Temel Dini Bilgiler

بازی های فکری

Zeka Oyunları

توانایی قرائت

Okuma Becerileri

آموزش تفکر

Düşünme Eğitimi

نویسندگی و اصول نویسندگی

Yazarlık & Yazma Becerileri

علوم رسانه

Medya Okuryazarlığı

زبانهای زنده و لهجه ها

Yaşayan Diller & Lehçeler

حقوق و عدالت

Hukuk & Adalet

علوم ارتباطی

İletişim & Sunum Becerileri

فرهنگ مردمی

Halk Kültürü

زبان خارجه دوم

ikinci.Yabancı Dil

علوم دینی و اخلاق

Din & Ahlak Bilgisi

علوم پایه

Bilim Uygulamaları

علوم زبانی

Dil & Anlatım

علوم ریاضی

Matematik Uygulamaları

علوم فنی و ریاضیات

Fen Bilimleri & Matematik

علوم محیطی

Çevre & Bilim

علوم بصری

Görsel Sanatlar

فناوری اطلاعات و برنامه نویسی

Bilişim Teknolojileri & Yazılım

هنر و ورزش

Sanat ve Spor

دوره دبیرستان یا هنرستان دوره ای 4 ساله می باشد. دبیرستان های مختلفی برای تحصیلات برحسب علاقه و توانایی هایی که دارند وجود دارد که در یکی از دبیرستانها ثبت نام می نمایند.

شرط ورود به دبیرستان های ترکیه شرکت در آزمون TEOG می باشد.

این دبیرستانها با هدف پرورش علاقمندان به رشته های علوم اجتماعی و ادبیات ایجاد گردید دانش آموزان بواسطه سرفصل های آموزشی در این دوره با فرهنگ اداری و سیاسی جامعه آشنا می شوند.

دانش آموزانی که در رشته های ریاضیات و فنی توانایی بالایی دارند در دبیرستانهای ریاضیات و فنی ثبت نام می نمایند و این دبیرستانها مکانی برای پرورش دانش آموزان به دانشمندان آینده می باشد. چرا که به واسطه تحقیق در رشته های علمی و تکنولوژی دست به اختراعات جدیدی نیز می زنند. و زبان خارجه آموزشی در این دبیرستانها زبان انگلیسی می باشد.

دبیرستانهای آناتولی مشابه دبیرستانهای ایران در حال آموزش مهارت ها برای ورود دانش آموزان به رشته های دانشگاهی براساس علاقه، توانایی و موفقیت های فردی براساس سرفصل ها آموزش زبانهای خارجی و علوم و تکنولوژی های نوین دنیا در سطوح دانشگاهی می باشد.

این گونه دبیرستانها در اصل همان دبیرستانهای کار و دانش می باشند. اهداف آموزشی این مدارس آشنایی با فرهنگ کاری و شغلی در جامعه و حداقل آموزش یک زبان خارجی به دانش آموزش در حال تحصیل در این مقطع می باشد.

فارغ التحصیلان مدارس مشاغل و تکنیک گواهی مهارت و برگه شروع به کار در حرفه را می گیرند و می توانند به عنوان تکنسین در واحدهای صنفی شروع به فعالیت نمایند. و شامل دبیرستان مشاغل پزشکی، تجاری، ارتباطی، هتلداری، توریسم و گردشگری، فنی دخترانه، کشاورزی، هنرهای زیبا، ورزش و دبیرستان اسلامی می باشد.

آموزش عالی در ترکیه

تحصیل در ترکیه

موسسات آموزش عالی ترکیه شامل دانشگاهها، موسسات، مدارس آموزش عالی، هنرستان موسیقی و مراکز پژوهشی می باشد.

این دوره برای دانشجویانی است که مقطع دبیرستان خود را به پایان رسانده باشند در رشته های مختلف آموزش های تخصصی ویژه ای ارائه می دهند. 

موسسات آموزش عالی تحت نظارت و کنترل دولت می باشند و موسسات غیر انتفاعی بسیاری نیز وجود دارند که توسط نهادهای خصوصی ایجاد شده و مطابق با رویه و اصول مندرج در قانون تاسیس شده و فعالیت دارند.

دوره های تحصیلات تکمیلی شامل مقاطع دوره کارشناسی ارشد و دوره دکترا می باشد. دوره های کارشناسی ارشد به دو دوره ی پژوهش محور و آموزش محور تقسیم شده که حداقل مدت زمان این دوره ها دو سال می باشد. 

دوره های پژوهش محور شامل گذراندن دوره های خاص همراه با ارائه پایان نامه می باشد در حالی که دوره های آموزش محور شامل کلاس های تحصیلات تکمیلی و ارائه پروژه های ترمی می باشد.

پس از پایان مقطع کارشناسی ارشد دانشجویان می توانند وارد مقطع دکترا شوند که حداقل مدت زمان دوره دکترا چهار سال و شامل کلاس، آزمون جامع دکترا و آماده سازی و دفاع از رساله دکترا می باشد.

دوره های آموزش تخصصی پزشکی با دوره های دکتری برابر است و در دانشکده پزشکی و بیمارستان آموزشی متعلق به وزارت بهداشت و سازمان بیمه اجتماعی کشور ترکیه برگزار می شود.

 

شرایط اخذ پذیرش از دانشگاههای ترکیه

پذیرش از دانشگاههای ترکیه کاملا ساده است. متقاضیان مقاطع کارشناسی باید دارای دیپلم دبیرستان باشند تا بتوانند در آزمون ورودی یوس شرکت و پس از قبولی پذیرش شوند. آزمون ورودی بری هر دانشگاه بصورت کاملاً مجزا برگزار می گردد و برای ثبت نام و شرکت در آزمون هیچگونه شرایط سنی وجود ندارد و داوطلبان بدون هیچ محدودیتی فقط با داشتن مدرک دیپلم دبیرستان می توانند در آزمون ورودی شرکت کنند.

متقاضیان مقطع کارشناسی ارشد نیز باید دارای مدرک چهار ساله دانشگاهی باشند اما فرآیند پذیرش بنا به مقطع و دانشگاه انتخابی متغیر است.

زبان تحصیل : ترکی – انگلیسی

مدت زمان تحصیل در مقطع کارشناسی : 4 سال

مدت زمان تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد : 2 سال

مدت زمان تحصیل در مقطع دکتری : 4 سال می باشد.

متقاضیان مقطع کارشناسی ارشد نیز باید دارای مدرک چهار ساله دانشگاهی باشند اما فرآیند پذیرش بنا به مقطع و دانشگاه انتخابی متغیر است. پذیرش در این مقاطع از طریق آزمون سراسری نمی باشد و هر دانشگاه بصورت جداگانه اقدام به برگزاری آزمون ورودی و مصاحبه می کند. 

دانشگاهها دو بار در سال لیست رشته ها و ظرفیت پذیرش خود را اعلام می کنند و دانشجویان در رشته مورد نظر ثبت نام کرده و در امتحان مربوطه شرکت می کنند. دانشجویان در هر مقطع تحصیلی در نیمی از دوره 20 الی 30 واحد درسی را پاس کرده  و نیم دیگر صرف تحقیق روی پایان نامه آن مقطع و ارائه پایان نامه می باشد.

شرایط تحصیل در ترکیه با مدرک دیپلم

برای تحصیل در ترکیه در رشته های پزشکی، دندانپزشکی داروسازی و رشته های مهندسی و … شرکت در آزمون ورودی آزمون یوس و آزمون SAT الزامی است اما در این میان دانشگاههای خصوصی بسیاری نیز وجود دارند که پذیرش دانشجویان خارجی بدون آزمون را دارند. 

تحصیل در مقطع کارشناسی در ترکیه

متقاضی شرکت در آزمون یوس نباید شهروند ترک باشد.

دارای مدرک دیپلم دبیرستان و یا در سال سوم دبیرستان مشغول به تحصیل باشد.

افراد دارای مدرک دیپلم بدون هیچ گونه محدودیت سنی می توانند در این آزمون شرکت کرده و پذیرش شوند.

متقاضیان ثبت نام آزمون یوس در بهمن ماه باید جهت شرکت در آزمون اقدام نمایند چرا که زمان برگزاری آزمون از اردیبهشت ماه تا تیرماه می باشد. اما باید در نظر داشته باشید که دانشگاههای ترکیه هر کدام آزمون های مستقل و جداگانه ای دارند.

نمره قبولی در آزمون یوس و پذیرش در رشته مورد نظر برای دانشگاههای مختلف متفاوت می باشد اما در نظر داشته باشید آزمون یوس 100 نمره دارد.

فرم درخواست

فتوکپی مدرک دیپلم دبیرستان و ترجمه و تایید

معادل سازی دیپلم دبیرستان (ارائه نامه معادل سازی) Denklik Belgesi

عکس 2 عدد

اسکن گذرنامه

پرداخت هزینه درخواست

ارائه تمکن مالی بیانگر توانایی شما در تامین هزینه زندگی

ارائه مدرک زبان

اخذ ویزای تحصیلی چرا که ویزاهای الکترونیکی فقط برای توریست ها صادر می گردد و برای اخذ آن باید به سفارت ترکیه در کشور خود مراجعه نمایید.

تحصیل در مقطع لیسانس در دانشگاههای ترکیه معمولاً 4 سال زمان می برد. 

مقطع

تدریس به زبان ترکی

تدریس به زبان انگیسی

دوره کارشناسی

300-800 دلار

500- 1800 دلار

مقطع

تدریس به زبان ترکی

تدریس به زبان انگیسی

دوره کارشناسی

1000-2000 دلار

1500-4500 دلار

براساس خبر منتشر شده در وبسایت turkiyeburslari ترکیه تمایل دارد دانشجویان بین المللی برای تحصیل در این کشور جذب کند. بورس تحصیلی بستگی به دانشگاه و مقطع تحصیلی و نمرات دانشجو دارد در برخی موارد هزینه تحصیل کاملاً رایگان و در برخی دانشگاهها ممکن است تا 50 درصد هزینه ها کاهش یابد.

برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص شرایط و نحوه دریافت بورسیه تحصیلی از کشور ترکیه لطفا به بورسیه تحصیلی مراجعه بفرمایید.

تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در ترکیه

  • آزمون Ales – این آزمون دو بار در سال برکزار می شود و مدرک آن نیز فقط دو سال اعتبار دارد.
  • آزمون GRE – این آزمون برای کشور آمریکا می باشد و همانند آزمون SAT مورد قبول بسیاری از کشورهای دیگر می باشد. این آزمون توسط موسسه ETS برگزار میشود.
  • آزمون GMAT – مخصوص رشته های حوزه مالی، اقتصادی و MBA می باشد. عموماً این آزمون بصورت کامپیوتری و بصورت آنلاین برگزار می شود.

متقاضی شرکت در آزمون باید دارای مدرک کارشناسی باشند. 

 

برای شرکت در آزمون هیچگونه محدودیت سنی وجود ندارد و دارندگان مدرک کارشناسی می توانند در این آزمون شرکت کرده و پذیرش شوند.

  • زمان برگزاری آزمون  ALES

زمان ثبت نام آزمون آلس

آخرین مهلت ثبت نام

زمان برگزاری آزمون

03.08.2022

11.08.2022

11.09.2022

آزمون ALES دو بار در سال در ماههای تیرماه و مهرماه برگزار میگردد که تاریخ و ساعت دقیق آن از طریق وبسایت ÖSYM اعلام می گردد.

کسب نمره ی حداقل 50 – 55 در آزمون ALES الزامی است طبیعی است که کسب نمره بالاتر شانس پذیرش شما به دانشگاههای معروف و پرطرفدار را افزایش می دهد.

همانند سایر آزمون ها ÖSYM هیات مسئول اجرای این آزمون است.

برای آزمون GMAT کسب نمره 450 الزامی است و برای آزمون GRE نیز کسب نمره 610 می باشد که معادل با آزمون ALES می باشد.

هر دانشگاه مدارک مورد نیاز خود را از طریق وبسایت رسمی خود اعلام می نماید. اما مدارک کلی برای تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در دانشگاههای ترکیه به شرح ذیل می باشد :

  • مدرک کارشناسی و ترجمه آن به زبان ترکی و یا انگلیسی
  • ریز نمرات دوره کارشناسی به همراه ترجمه آن
  • انگیزه نامه تحصیلی
  • مدرک زبان ترکی (تومر) و یا مدرک زبان انگلیسی (آیلتس و یا تافل)
  • کپی و اسکن از پاسپورت معتبر
  • اخذ ویزای تحصیلی
  • رزومه تحصیلی و سوابق پژوهشی
  • توصیه نامه
  • اخذ نمره قبولی در آزمون های ورودی دانشگاههای ترکیه (Ales,GRE,GMAT)

تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در دانشگاههای ترکیه معمولاً 2 سال زمان می برد. 

مقطع

تدریس به زبان ترکی

تدریس به زبان انگیسی

دوره کارشناسی ارشد

300-600 دلار

600-900 دلار

مقطع

تدریس به زبان ترکی

تدریس به زبان انگیسی

دوره کارشناسی ارشد

1500-3000 دلار

19000-3000 دلار

تحصیل در مقطع دکترا در ترکیه ​

دوره دکترا شامل کلاس، سمینار و آزمون می باشد که مجموع اعتبار ECTS آن 240 می باشد. در ابتدای دوره دکترا کلاس های مقدماتی برگزار می گردد البته هر دانشگاه دوره محتوای خاص خود را دارد. اما در کل تمام محتوای درسی به منظور اعطای مدرک دکترا تدریس می شود.

  • شرکت در یکی از آزمون های ورودی برای تحصیل در مقطع دکترا الزامی است چرا که ثابت می کند دانشجو تجربه آکادمیک داشته و به حوزه تحصیلی خود اشراف کافی دارد.

    آزمون ALES که حداقل امتیاز لازم برای این آزمون 50 الی 70 می باشد.

    آزمون های بین المللی دیگر GMAT که حداقل امتیاز لازم برای این آزمون 500 و آزمون GRE که حداقل امتیاز لازم 685 می باشد.

    برای اطلاع از تاریخ برگزاری این آزمون ها می توانید به سایت ÖSYM مراجعه بفرمایید.

متقاضیان دوره دکترا باید دارای مدرک کارشناسی و کارشناسی ارشد مرتبط با رشته مورد نظر باشند. علاوه بر این برای دریافت پذیرش متقاضیان باید پیشنهاد پژوهشی خود را ارسال کنند. همچنین باید معرفی نامه دانشگاهی خود را ارسال و برای مصاحبه حضور داشته باشند.

برای شرکت در آزمون هیچگونه محدودیت سنی وجود ندارد و دارندگان مدرک کارشناسی و کارشناسی ارشد در رشته مرتبط می توانند در این آزمون شرکت کرده و پذیرش شوند.

  • زمان برگزاری آزمون  ALES

زمان ثبت نام آزمون آلس

آخرین مهلت ثبت نام

زمان برگزاری آزمون

03.08.2022

11.08.2022

11.09.2022

آزمون ALES دو بار در سال در ماههای تیرماه و مهرماه برگزار میگردد که تاریخ و ساعت دقیق آن از طریق وبسایت ÖSYM اعلام می گردد.

کسب نمره ی حداقل 50 – 55 در آزمون ALES الزامی است طبیعی است که کسب نمره بالاتر شانس پذیرش شما به دانشگاههای معروف و پرطرفدار را افزایش می دهد.

همانند سایر آزمون ها ÖSYM هیات مسئول اجرای این آزمون است.

برای آزمون GMAT کسب نمره 450 الزامی است و برای آزمون GRE نیز کسب نمره 610 می باشد که معادل با آزمون ALES می باشد.

مدرک دیپلم و یا پیش دانشگاهی به همراه ریز نمرات و ترجمه

مدرک کارشناسی به همراه ریز نمرات و ترجمه

مدرک کارشناسی ارشد به همراه ریز نمرات و ترجمه

CV

کپی و اسکن پاسپورت

انگیزه نامه

توصیه نامه

تحصیل در مقطع دکترا در دانشگاههای ترکیه معمولاً 2 الی 4 سال زمان می برد. 

مقطع

تدریس به زبان ترکی

تدریس به زبان انگیسی

دوره دکترا

300-600 دلار

800-500 یورو

مقطع

تدریس به زبان ترکی

تدریس به زبان انگیسی

دوره دکترا

1500-3000 دلار

17000-52500 دلار

Cresta Help Chat
Send via WhatsApp